Nyheter

Nyheter om misjon, teltmakertjeneste og den verdensvide, kristne kirke.

- Flott og krevende reise med Tent

– Reisen med Tent gjennom 20 år har vært både krevende og flott. Vi gleder oss til å se hvor Herren vil lede arbeidet videre. Skal vi fortsette å vokse like raskt som nå, trenger vi at flere melder seg som støttespillere, sier daglig leder, Steinar Opheim.


GO Equipped klart på nett

Er du rask, kan du fortsatt sikre deg en plass på det nettbaserte GO Equipped-kurset som startet denne uken. Påmeldingen stenger på fredag.


20 lærere klare til å gå videre med evangeliet

20 deltakere var med da Tent Nigeria stod bak Tents første kurs noensinne for å utruste lærere som vil undervise i engelsk. Kurset varte i fem uker, og mange av deltakerne er nå på utkikk etter jobb internasjonalt.


Online seminar gir smak av teltmakertjeneste

I januar planla Tent Brasil en serie seminarer om teltmakertjeneste rundt om i den enorme, sør-amerikanske nasjonen. Da korona-pandemien traff landet, måtte de tenke nytt. 


Tent-podkaster når langt i Brasil

Tusenvis av lyttere blir introdusert til teltmakertjeneste gjennom podkaster Tent Brasil lager i samarbeid med nettstedet irmaos.com.


Rekordår for GO Equipped

For første gang har mer enn 400 personer tatt Tents GO Equipped-kurs i løpet av et år. Forrige rekord ble satt i 2018 med 262 deltakere. Arbeidet vokser aller raskest i spansktalende land.


Fortsatt mulig å bli medeier

«Investér i unådde arbeidsplasser» er slagord for Tents aksjeemisjon. Muligheten til å kjøpe aksjer i Tent er åpen fram til 31. januar. Er du rask kan du også gi aksjer i julegave.


Toppmøte med fokus på utreise

Deltakere fra Nigeria, USA, Sør-Afrika, Niger, Norge, Den dominikanske republikk, India og Brasil var med da Tent arrangerte sitt første, globale ledermøte i Bergen denne høsten.


Kan det være rett å bestikke noen?

Mange ganger kan det være vanskelig å bedømme hva som er rett og galt? Kan det i noen tilfeller være riktig å betale bestikkelser?


Historiens første GO Equipped-kurs på Cuba

22 av 32 deltakere på historiens første GO Equipped-kurs på Cuba er klare til å dra utenlands for å jobbe og dele evangeliet.


Be for muslimene under Ramadan

Bli med i bønneaksjonen som varer helt fram til den muslimske fastemåneden slutter 4. juni.


Storslått åpning av Tent Liberia

Mer enn 100 personer deltok på den storslåtte åpningen av Tent Liberia 10. februar i år. Dans, taler og festmåltid var noen av ingrediensene på den tre timer lange åpningsfesten.


Nytt rekordår for GO Equipped

Tents GO Equipped-kurs setter nye rekorder hvert år. Bare de seks første månedene i år vil rundt 200 personer ha tatt kurset. Veksten skaper mye glede, men også noen utfordringer for Tent. 


– Ingen grunn til å legge igjen troen hjemme

– Det er trist at mange legger igjen troen sin hjemme når de går på jobb. Når vi er tydelige som kristne, skapes det rom for samtaler om tro, sier Silje Wiig Andersen. Nå avrunder hun et tre års langt opphold som gründer i London for å lede Tent Norge.


Vil gjøre land i Vest-Afrika til sendenasjoner

Mange av nasjonene i Vest-Afrika er vant til å ta i mot misjonærer. Nå vil ledere fra regionen snu strømmen og heller sende mennesker til andre land.


Bygger sør-amerikansk bevegelse

Tent Brasils arbeid er fortsatt i startfasen. Direktør Gustavo Borges ønsker likevel å hjelpe andre nasjoner i Sør-Amerika med å starte tilsvarende arbeid.


Vil styrke Tents strategiske rolle

– Tent har et skarpt og forbilledlig fokus på kall og utrustning. Gjennom rekruttering og utrustning av studenter, fagpersonell og forretningsfolk vil selskapet spille en viktig strategisk rolle i arbeidet med å nå folkegrupper der evangeliet ikke har slått rot, mener Rolf Kjøde. I mai ble han valgt til ny styreleder i Tent.


Seksuell vold rammer kristne kvinner

Kristne kvinner utsettes for en annen type forfølgelse enn menn. Seksuell vold blir hyppig brukt for å bryte ned kvinnene.


Rørende respons på kurs i Karibien

Ingen hadde sett for seg den streke opplevelsen Gud ville gi på slutten av GO Equipped-kurset i Den dominikanske republikk 9-11. mars.


20 nigerianere klare til å dra

Et rekordstort antall nigerianere er i gang med å planlegge teltmakertjeneste etter GO Equipped-kurset i Benin City tidligere i år. – Responsen på kurset er over all forventning, sier direktør for Tent Nigeria, Victor Agbonkpolor.


Hva skal jeg gjøre nå, Gud?

– Gud, hva skal jeg gjøre nå, ber Priscilla Aderemi mens hun drar bagasjen sin ut av flyplassen i byen Lucknow, nord i India. I en alder av 22 har hun forlatt hjemlandet Nigeria for første gang. Nå vet hun ikke helt hvor hun skal.


Begrenser friheten i Kina

Nye lover kan skape begrensninger for millioner av kinesiske kristne – og for de mange utlendingene som jobber i Kina.


Vil gi unådde folkeslag en egen søndag

Flere organisasjoner har dannet en allianse for unådde folkeslag. Nå ønsker de at den verdensvide kirken skal sette av en egen søndag med fokus på alle som enda ikke har tilgang til evangeliet.


Årets beste misjonsbøker

Globalisering, fattigdom og forsoning står i fokus for utgivelsene Christianity Today har kåret til årets beste misjonsbøker.


Viktige spørsmål ved starten av 2018

Mange av oss lager nyttårsforsetter, og noen av oss klarer å holde dem. Kanskje har du allerede nesten bestemt deg for hvilke mål du vil ha og hvilke forandringer du vil gjøre i 2018. Her er tre spørsmål du kan stille før du endelig beslutter hvilke nyttårsforsetter du skal ha:


Ingen vei tilbake for Tent Nigeria

Tent Nigerias offisielle registrering er i havn. Nå starter arbeidet med å få av gårde de første 100 teltmakerne.


Drømmer om å forandre verden

– Jeg drømmer om å se en stor strøm av forretningsfolk, arbeidere og studenter som flytter til andre nasjoner for å tjene Gud og skape forandring i verden, sier Gustavo Borges.


Dra på oppdagelsesreise med Tent

Tents nye GO Discover-program skal hjelpe folk til å finne ut mer om hvordan Gud har designet dem og om hans kall og misjon.


Hvordan kan du endre dette kartet?

Fargene på kartet forteller at det er store mangler i den verdensvide kirken. Kanskje du kan bidra til at noen av dem blir endret?


Derfor trenger vi en ny reformasjon

Martin Luther ga vanlige folk tilgang til Guds ord. Vi trenger en ny reformasjon som gir alle tilgang til Guds arbeid.


Med Jesus på reservebenken

En norsk teltmaker som Tent følger opp, flyttet nylig til Asia for å studere. Han engasjerte seg straks inn mot universitetslaget i fotball. I forrige kamp havnet han på innbytterbenken. Rollen som reserve ga ham muligheter han ikke hadde sett for seg på forhånd. 


40.000 takk!

Tent ba om 950,- kroner i støtte per deltaker for å dekke kostnadene til GO Equipped-kurset i Nigeria i mars. Nå er resultatet klart.


Victors ønsker for 50-årsdagen er ikke helt som alle andres

Fortsatt er det seks år igjen til Victor Agbonkpolor fra Nigeria runder 50. Det trengs for at han skal få den gaven han ønsker seg aller mest.


Gir ny kraft til misjonslokomotivet

Mange afrikanske kristne er klare til å lide for Jesus når de bringer evangeliet til landene i Nord-Afrika og andre muslimske nasjoner.


Forbereder seg via mobilen

Mobilen står sentralt når nigerianerne forbereder seg til teltmakertjeneste.


Victors visdom

Jeg møtte Victor første gang på en konferanse i Nigeria i 2013. Den gang var han en av 500 deltakere, men vi fikk oss likevel en aldri så liten prat om misjon og tjeneste. Victor er lege og han kunne tenke seg å jobbe utenlands for å bringe evangeliet til nye plasser. Han ville også gjerne bidra til å rekruttere flere teltmakere fra Nigeria.


Setter Ghana på misjonskartet

Teamet som stod bak Vest-Afrika-konsultasjonen om teltmakertjeneste i august, ønsker å rekruttere et stort antall teltmakere fra Ghana. – Vi må jobbe for å gjøre Ghana til en viktig sendenasjon i verdens misjonsarbeid, sier Devine Amattey som leder Tentmakers International sitt arbeid i landet.


Legg veien om Düsseldorf

Hvis du tenker på å jobbe utenlands, kan det være lurt å planlegge et stopp i Düsseldorf i november.


Klar for en tøff tjeneste?

Kristent fagpersonell, forretningsfolk og studenter kan utgjøre en stor forskjell i land der kirken er forfulgt. Her er et kart som kan hjelpe deg dersom du ønsker å arbeide i et av de vanskeligste områdene i verden.


Drømmer om å nå Indias unådde

Hun hadde en god jobb i Singapores hurtigvoksende IT-industri. Da Deepa Celine Theresa kjente at Gud kalte henne tilbake til hjemlandet India, ville hun likevel ikke si nei. Nå drømmer hun om at evangeliet skal bli kjent blant alle de unådde folkegruppene i India.


The ignored mission problem

The problem is huge and it causes great damages for individuals and teams in mission. For several reasons it is still not getting much attention.


Sola, Sauna eller Salmon?

Denne våren kan du velge mellom finsk sauna eller norsk laks når du skal ta Tents teltmakerkurs.


Be for IS i fasten

Ønsker du å bruke fastetiden til noe verdifullt? Da kan du få hjelp av bønneguiden Europas Evangeliske Allianse har distribuert. 


Tent India tenker stort

Styret i Tent India har planene klare for hvordan arbeidet skal vokse.


Tro på veien til et indisk Tent

Veien fram til etablering av Tent India inneholder flere konkrete historier om Guds ledelse og omsorg. Her er noen av dem.


Godt krydret misjonsarbeid

Kommentar: Hva er det som får kristne indere til å sitte ytterst på plaststolskanten og vente på å bli utfordret når det snakkes om misjon?


Riktig vekt når Jesus kommer

Ifølge Respons Analyse er det  tre ting som gikk igjen på nordmenns liste over ønsker ved inngangen til 2015 : Trene mer, gå ned i vekt og spise sunnere. 


43 sa ja til tjeneste

Responsen var over all forventning da Tent og Tentmakers International inviterte til teltmakerseminar i Abidjan tidligere i høst.


Vil sende 15.000 til muslimske land

En rekke menigheter i Nigeria står sammen bak visjonen om å sende 15.000 utsendinger til Nord-Afrika og Midtøsten. Nå inviteres kristne fra flere nasjoner i Vest-Afrika til å delta.


Gir takk til Tent for afrikansk bevegelse

Leder for Tentmakers International Africa (TIA), Tiowa Diarra, takker Tent for at den afrikanske teltmakerbevegelsen har fått det omfanget den har.


Passive kristne ga rom for Boko Haram

De kristne i Nigeria må ta en del av skylden for at Boko Haram har fått vokse fram.


Tid for himmelske valg

Vi skal snart feire at Jesus valgte å gi sitt eget liv og slik åpnet veien til himmelriket for oss alle sammen.  Kanskje flere av oss trenger å fatte noen himmelske beslutninger denne påsken.


– Lærte mye om tro på jobb

– Det viktigste jeg lærte på Tents kurs var hvordan jeg kan ta troen med meg på arbeidsplassen og leve for Gud blant kollegaene. Det sier en av deltakerne på fjorårets teltmakerkurs i Bergen. Det er fortsatt ledige plasser igjen på årets kurs som starter 29. april.


”Uten deg intet fedreland”

For fire år siden underviste Suki Kim ved et universitet i Pyongyang i Nord-Korea. Nå har hun skrevet bok om opplevelsene.


Snart arbeid blant alle folkeslag

Innen 2017 vil det være kristent arbeid i gang blant alle verdens folkegrupper, tror Paul Eshleman. – Jesu ord om at alle folkeslag skal nås med evangeliet, er i ferd med å bli oppfylt, sier den tidligere Jesusfilm-direktøren.


Del påsken – på kinesisk

Det amerikansk-kinesiske selskapet PRI, som Tent samarbeider med, har produsert en video som forklarer påskeevangeliet og påsketradisjonene både på engelsk og kinesisk.


30 dagers bønn for IS

Nettverket ”Praying through the Arabian Peninsula”(PTAP) inviterer nå mennesker verden rundt til å bli med en i en 30-dagers bønnekampanje for IS.


Soldater som sover

Ofte prøver menigheter og organisasjoner å nå ut med evangeliet gjennom arrangementer og aktiviteter. Det er ingenting galt i en slik framgangsmåte. Men i stedet for å skape nye møteplasser i menighetens regi, vil en nok nå mye lenger dersom en benytter seg av alle de kontaktene menighetens medlemmer allerede har.


Takker Gud for brødrenes vitnesbyrd

IS-videoen som viser henrettelsen av kristne, egyptiske arbeidere i Libya gir også et sterkt vitnesbyrd om Jesus som frelser.


Planlegger storsamling i Vest-Afrika

Evangeliet til unådde folkeslag og rekruttering av teltmakere fra Vest-Afrika. Dette blir hovedfokus når Tent i samarbeid med nettverket Tentmakers International arrangerer flernasjonal konferanse i Elfenbenskysten i august.


Ny video om teltmakerkurs

”Undervisningen på kurset er 2000 år gammel og er blitt praktisert av Jesu etterfølgere gjennom hundrevis av år. Kurset er likevel skreddersydd for dagens studenter, fagarbeidere og forretningsfolk.” Slik lyder det i innledningen til den nye videoen Tent har laget om GO Equipped-kursene. Mer enn 1000 deltakere fra 56 nasjoner har nå tatt kurset. De er reist til tjeneste i mer enn 80 nasjoner.


21 land forbyr konvertering

21 land i verden har lover som forbyr innbyggerne å skifte religion. I 20 av dem er islam majoritetsreligion. Straffen for frafall varierer fra bøtelegging til død. 


Final call for kurs i Tyskland

Det er fortsatt ledige plasser på GO Equipped-kurset i Tyskland i februar. Ingen andre kurs kan skilte med tilsvarende, misjonshistoriske omgivelser.


Cruise eller krig?

Ville du sagt ja til å synge i kirkekoret hvis du måtte møte opp 04.30 hver søndags morgen?


Reiste for to år – er blitt i 20

Da Carmella og Scott i 1993 reiste til Japan for å undervise i engelsk, så de for seg at de ville bli i landet i ett til to år.  Nå har de bodd mer enn 20 år i den asiatiske øynasjonen.


Ønsker mer tro på arbeidsplassen

For forretningsmannen Anders Torvill Bjorvand er ikke Jesus bare Jesus og business bare business.


Snart frist for kurs på tilbud

Det er fortsatt mulig å få årets teltmakerkurs i Bergen til laveste pris. Men da gjelder det å ikke vente for lenge før du sikrer deg en plass.

 


Ønsker seg Tent i India

Et stort antall deltakere på høstens teltmakerkurs i Chennai har et felles ønske: De vil gjerne starte en avlegger av Tent i India.


Rullestol ingen hindring

Beate Benestads livshistorie har berørt mange. Nå har psykiateren som de tolv siste årene har bodd i Colombia, skrevet bok om eget liv og om kallet til tjeneste.


Tent goes global

Tents engelskpråklige nettsted er nå på plass. Nettstedet har fått adressen www.tentinternational.org. – Vi ser fram til å betjene alle våre internasjonale brukere på en bedre måte, kommenterer Tents daglige leder, Steinar Opheim.


Satser på Sentral-Afrika

Nasjonene i Sentral-Afrika har nå dannet et eget nettverk for å styrke arbeidet med å rekruttere å sende ut teltmakere.


Kjell-Einar fullførte løpet

Etter cirka en måneds sykeleie i sommer, ble misjonsmannen og teltmakeren Kjell-Einar Barreth hentet hjem til Herren.


Tid for åndelige våpen

Det er lett å bli lamslått av nyhetene om hvordan kristne blir forfulgt. Fra Irak og Syria kommer det meldinger om tvangskonvertering, trakassering, drap og bestialske massehenrettelser av kristne.


Gratulerer til Tent Danmark!

Tents overtakelse av Jobmission i Danmark ble feiret med samlinger både i København og Århus. Nå begynner arbeidet med å rekruttere danske studenter, fagarbeidere og forretningsfolk til tjeneste.


Puerto Rico tar Tent ett steg videre!

Etter tre dager på teltmakerkurs var studentene i Puerto Rico ikke i tvil om at dette er et misjonsarbeid de vil satse på. Nå har de dannet Tent Puerto Rico.


Starter Tent-arbeid i Karibien

Fire unge medarbeidere har nå gått sammen for å starte Tent –arbeid i Den dominikanske republikk. Det nye arbeidet ble etablert like etter at historiens første teltmakerkurs i landet var unnagjort.


Klar for lederjobb i Tent

Han har lang fartstid som misjonær i Tanzania og misjonsleder på Færøyene. Nå går Heri Kjærbo (47) inn som leder for bistand og HR i Tent.


Deler verden mellom seg

Islam og kristentro er «vinnerne» på det religiøse markedet. Snart er to av tre verdensborgere enten muslimer eller kristne.


Hva bringer muslimer til Jesus?

Ifølge Jerry Trousdale, forfatter av boken «Miracoulus Movements», er det sju faktorer som bør være på plass dersom en vil lykkes i å nå muslimer med evangeliet.


Hvor ble det av de unådde?

Ifølge Joshua Project er det fortsatt mer enn 7000 unådde folkegrupper i verden. Mindre enn én prosent av budsjettene i kristne menigheter og organisasjoner blir brukt på å nå dem med evangeliet.


Ledet til Jesus av kristen kollega

Saudi-Arabia blir regnet som et av verdens mest stengte land for evangeliet. Men flere innbyggere forteller nå historier om Jesus-tro via internett. Denne mannen møtte Jesus gjennom en kristen kollega.


– Dere underskriver egen dødsdom

– Er dere klar over at dere på mange måter underskriver deres egen dødsdom når dere kommer fram hit, spør møtelederen.
Noen nikker. Andre gråter. Så blir alle tatt inn på et siderom der de får råd og innspill til veien videre. 

 


Asia tek utfordringa!

Det er dei siste dagane i juli, og ei gruppe på omlag femti menneske frå aust-asiatiske land er samla i Kuala Lumpur, for å motivera og inspirera kvarandre om korleis dei skal ta visjonen vidare!